Alternativ energikälla

{mosimage} 

Faktum är att majoriteten av oss har redan varit i kontakt med denna något bångstyriga energiform. Den finns där, i vår moderna vardag än så länge outnyttjad. Låt mig ge ett illustrerande exempel:

Jösse har ett mobilt handsfree av modell "pratsnöre" till sin mobil och bestämmer sig för att koppla loss det, och lägger ner det i fickan. En halv minut senare ringer det. Jösse himlar med ögonen, men bestämmer sig för att skippa mobilgrillen och ska plocka upp prylarna ur fickan.

Trasselhärvan som fiskas upp ur fickan har följande egenskaper:

  • Tar c:a 2 – 3 minuter att reda ut
  • Minst en knut har uppstått på sladden, i ovanliga fall en knop av typen skotstek
  • Något annat objekt ( ömtåligt eller värdefullt ) följer med upp i trasselhärvan.

Aha! Enkelt – Jösse kanske har nervös läggning och gräver gärna runt med händerna i fickan för att få inre frid och är själv orsaken till trasslet. Må så vara, men det finns andra exempel:

  • Kablarna bakom TV:n är inget man normalt bryr sig om ( eller städar ) men likvälActive Image uppstår svårartade kabelhärvor!
  • Kabelhärvorna bakom datorn är ännu värre, trots alla trådlösa tillbehör som finns.

Det måste helt enkelt finnas en kaosformig entitet, en kraft som uppstår när man tittar åt ett annat håll. Ett mellanläge mellan kraft och icke-kraft. Som Schrödingers katt, som kan vara både vara stendöd eller livs levande; svaret får vi när vi tittar efter. Måhända är detta en ledtråd som kan bekräfta strängteorin? Men mer intressant är kanske frågan hur vi kan utvinna energin ur våra trasselhärvor. Energimängden borde i varje fall gå att räkna ut, om det finns någon bra formel för att räkna ut förbrukad energi för irritation, fingermotorik och hjärnverksamhet som uppstår vid upptrasslingen.

Ftrasselkraft ~ Fupptrasslingskraft

Tyvärr riskerar trasselkraften förbli en outnyttjad energikälla eftersom vi tenderar bli mer och mer trådlösa, men vissa saker kommer alltid finnas i trasslingsbar form, så än så länge är det inte försent att söka forskningsanslag till NUTEK.