Krokigt värre – part IV

Efter alla tvång, måsten, och beordrad övertid på jobbet känns det ytterst angenämt att spendera några timmar med en naken vacker madame (och lyssna på ljudet av krafsande kolbitar)! Med andra ord, krokikväll nummer fyra! Den här gången skulle vi även försöka oss på den ädla konsten att krokimåla med pensel och vattenfärg av något slag – det går ju inte att sudda, till skillnad från kolet!

Jag lyckades inte knöla in text mellan bilderna, så jag skriver lite ovanför istället. Kvinnan på bilden har som vanligt ingenting med bilden att göra. Vissa mörka fält skall föreställa skuggor – inte kompakt kroppsbehåring!
dsc_0010.jpg
Detta är dock en kolteckning…
dsc_0011.jpgdsc_0008.jpg
dsc_0009.jpg

dsc_0006.jpg
dsc_0007.jpg
dsc_0005.jpg
dsc_0003.jpg
dsc_0002.jpg

Continue reading Krokigt värre – part IV

Krokeliblogg part III

dsc_0001.jpg
Idag var modellen…en man! Till er damer lovar jag att jag inte censurerat något, viktigast är formen – eller hur?
dsc_0003.jpg
…suck, varför ställde jag upp som modell för dom här amatörerna.

dsc_0004.jpg
Jag lyckas alltid göra benen för smala av någon anledning.
dsc_0007.jpg
Två snabba, Oh no! ritkolet tog slut Lyckligtvis hade jag en grillbrikett i fickan!
dsc_0006.jpg
Modellen tar sig en tupplur, men kolet jobbar vidare….

Tiden gick alldeles för fort som vanligt, men jag tror att jag börjar få lite kläm på att fånga vinklarna och proportionerna. Jag är ganska ivrigt som tecknare och har lite bråttom ibland – oftast vill jag rita något som jag har i huvudet, och då måste det hamna på pappret illa kvickt innan jag glömmer bort det!

Continue reading Krokeliblogg part III

Krokisession 2

dsc_0005.gif
Den här gången skulle vi försöka öva mer på tyndpunkten och förstärka den delen av kroppen som blev belastad. De muskler som var spända skulle markeras i konturen.
dsc_0006.gif
Här fick vi göra en övning där vi först bara skulle försöka följa konturerna runt kroppen, och därefter fylla i detaljerna innanför. Toksvårt!
dsc_0007.gif
Jag skyller på träningsvärk i axlarna från boxningen…Meningen var att vi skulle försöka hitta vinklarna på höften och axlarna och ha det som hjälp för att att få till formen. Dessutom man givetvis ta hänsyn till perspektivet också – övning övning! Att rita modellen liggandes rakt från sidan var nog det allra svårtaste, benen blev för korta och brösten för stora. Trots en del svordomar och knäckta ritkol är det riktigt roligt! Jag ska sluta snåla nu och göra en teckning per papper….kolet har en tendens att färga av sig!

Continue reading Krokisession 2