Glad Påsk!


Påskkycking, påsktupp och påskhare – brukar traditionellt sett gestalta påsken, kanske finns det fler djur som jag glömt att räkna upp. Kanske är det dags att bryta tradionen och införa påskleguan, påskpapegoja, eller påskmyrslok??  Vilket skulle vara ditt alternativa påskdjur?

Igelkotten ovan har jag modellerat i Blender

Continue reading Glad Påsk!

Djurförfularen


Det finns så gott om fula djur som får mig att dra lite på mungiporna. Den slangnästa bollmusen, som ser ut precis som det låter. Den lille gynnaren kan liknas en nervös korsning mellan en hamster och en myrslok. Förmodligen blev den en översättningsmiss i naturprogrammet, för inte lyckades jag Googla fram några träffar. Dock kan även fluffigt söta djur framstå som mindre attraktiva, exempelvis när de lämnat en matta av päls på strykbrädan. När man tittar på dom får de plötsligt en nöjd och överlägsen min. Om de kunde de tala skulle de sagt någonting i stil med: “Nähä, men ojojoooj då – skulle du använda den där til något?”.

Continue reading Djurförfularen

Du, (personens namn) är en vinnare!


Någonting säger mig att Postkodslotteriet har alldeles för mycket pengar, men ändå alldeles för få som vill spela det. Kanske det faktum att de skickar ut en egen tidning som brölar ut ens namn som huvudrubrikerna. Sannolikeheten för att jag ska ha en tillstymmelse till tro på något av det restrerande innehållet är inte långt ifrån noll. Pappersindustrin och reklambranschen kammande definitivt hem den vinsten!

Continue reading Du, (personens namn) är en vinnare!