Scumbags


För några dagar sen rapporterade nyheterna om en liga som specialiserat sig på att bryta sig in i bilar och förutom bilstereon även stjäla – bilens airbags. Dock kan jag inte låta bli att undra, vem vill köpa en “bättre begagnad airbag”? Mindre nogräknande bilhandlare möjligvis. Jag skulle vilja se inbrottstjuvarnas nervösa  ansiktsuttryck när de ska försöka montera loss en airbag första gången, man får bara hoppas att de lämnar kablar och uppbrutna paneler på sedvanligt vis hängande på trekvart så man vet att något saknas…

Continue reading Scumbags

Downgrade!

Det är knappt så att jag vill tro det, men innerst inne visste jag att det skulle hända förr eller senare. Det finns inget som devalverar så gravt som speldator.

Ibland överväger jag att skaffa en spelkonsol istället, eftersom konsolspelutvecklarna tvingas hålla sig inom ramarna för hårdvaran och lär sig istället utnyttja plattformen effektivare med tiden. Prislappen för ett fläskigt grafikkort ligger ju i paritet med en PS3:a. Dock är prislappen till konsolspel ofta någon hundralapp dyrare än spelen till PC, men det kanske det kan vara värt pengarna att slippa besvikelsen när man inte kan skruva upp alla inställningarna på max längre.

Framtidens spel till PC-plattformen utvecklas förstås med framtidens hårdvara eftersom kraven på framtidens spel handlar om fotorealism med en realistisk fysikmotor kryddat med en smula verklighetsflykt. Lyckligtvis finns det tonvis med gamla goda klassiker att välja på. Game on!

Continue reading Downgrade!