Let there be monsters!

{mosimage} 

Den pixliga diabildseran börjar närma sig sitt slut för min del på FPS-fronten! Vilken skön känsla det ska bli att kunna dra på grafiken till MAX – i varje fall de närmaste månaderna, de overkliga landskapen ter sig mer verkliga! Skuggor, animationer, reflektioner, vackra material – godis, pixelshader 3.0, vertexshader 3.0, SLI! Två biljoner vertexpunkter i sekunden, och en fillrate på 24 biljoner pixlar i sekunden! Sötnosen heter 7950 GX2. Want’ssses it! Gollum! Gollum!

Continue reading Let there be monsters!

Valångest 2006

Tack kära politiker för att ni underlättar mitt val. Tack till media som tjatar sönder TV-högtalarna med alla politiska skandaler istället för att försöka framhäva relevant information. Tack till mig själv som sticker ner huvudet i sanden när jag försöker se vad det är för skillnad mellan partierna. Den uråldriga partimodellens färger har bleknat och liknar allt mer en dokusåpa där alla ser likadana ut och säger samma sak. De extrema partierna är de som tydligast lyckas förmedla sina budskap och lyckas få folk att förstå, och kanske vinner deras röst. Politiker, ta er i kragen och låt inte Sverige följa med trenden hos våra grannländer.

Continue reading Valångest 2006

Tribute to Steve Irvin

 {mosimage}

Jag vet inte hur många gånger det ryktats om att han blivit uppäten av en krokodil, jag bara skakade på huvudet och skrattade åt det. Men den galne krokodilkramaren Steve förbrukade sitt sista extraliv i måndags, vilket kanske kan vara skönt för alla livsfarliga djur som han jonglerat med, men jag kan inte låta bli att tycka det är lite sorgligt. Han var alltid så entusiastik och sken som solen i Australien när något giftigt kröp fram ur buskarna.

Det värsta jag har sett i något av hans program var nog när han ålade sig in med huvudet före i ett trångt gryt. Jag kände hur cellskräcken kröp i kroppen värre än när jag såg filmen "The Descent", och hade nog föredragit att trissa upp en hoppspindel eller gosat med en alligator. Teckningen ritade jag till brorsan när han pluggade i Australien, men tycker att Steve kan få en kopia av den ändå.

Cheers mate!

Continue reading Tribute to Steve Irvin