Degraderad och strippad

 {mosimage}

Nu har det hänt igen! Mina surt förvärvade vapen dyker inte upp i Battlefield 2, och jag har en ranking som värsta rookien (tolka det som ni vill!) Min annars slagkraftiga arsenal är utbytt mot ärtbössa, blåsrör, smågrus och fula ord för att uttrycka sig i enkla ordalag. Det blir svårt att vinna duellerna, och jag blir istället tvungen att fega runt och smygskjuta fienden i ryggen. Nu kämpar DICE med en ny patch, 1.21 – fast den här gången ska de ta ett nytt grepp och TESTA den innan de släpper den! Nåja, jag tycker ändå att de har gjort ett fantastiskt spel. Ses på slagfältet gott folk!

Continue reading Degraderad och strippad

Tulpanlandet

{mosimage} 

Det blev en weekendtripp till Utrecht i helgen, som trots sina sydliga breddgrader inte direkt bjöd på någon vårvärme, men desto mer annat! Staden har ungefär lika många innevånare som Malmö, men har nog minst dubbelt så många caféer och restauranger. På söndagar är affärerna stängda och gatorna tömda på folk – de flesta satt ute på krogarna och drack öl, mindre bekymrade om den analkande måndagen. Men jag hann med en rundtur på kanelen, en underjordisk krog, en strut med pommes o majonäs samt en hel del öl och vin och god mat i gott sällskap! Och Sverige-Finland förstås.

Continue reading Tulpanlandet

På väg mot den grönare sidan

{mosimage} 

Dags att pröva vingarna på nytt. Det känns rätt skönt att själv få välja när det är dags att byta arbetsplats, till skillnad från mitt förra jobb – och även dessförinnan, som konkade i backen tillsammans med många andra IT-företag.

En del goda bekantskaper kommer definitivt att saknas, men inte glömmas. Det är ju ganska svårt att göra sig oanträffbar i dagens kommunikationsstinna vardag, så därför räknar jag kallt med att lyckas ta en öl med några av er inom en inte allt för avlägsen framtid. Det är ju i varje fall en bra ursäkt att fira Malmös angenäma vårtecken – sol och uteserveringar!

För er som ställer er tveksamma till min perspektivkänsla vill jag bara påpeka att det är en MiniMoto på bilden – Verkligheten är dock en annan!

Continue reading På väg mot den grönare sidan

Ingen rök utan dator

{mosimage} 

EA har mig definitivt på kroken, för jag kunde inte hålla mig speciellt länge när tilläggspaketet Battlefield 2 Euro force kom ut. "Du behöver inte ens resa på dig för att köpa det!" Men jag var så illa tvungen, för att hämta VISA kortet i hallen. Det dök upp lite noteringar med rekommenderade systemkrav, som nu är alldeles intill gränsen för vad mitt gamla datorskrälle orkar med. Jag försökte tävla och rita ikapp med datorn (operation smoke screen), men än så länge leder den med knapp marginal mot en diabildsprojektor.

Continue reading Ingen rök utan dator

Buggbryggare

{mosimage} 

När man jobbar med datorer händer det ibland att man råkar ut för buggar. De egna brukar man kunna rätta till, men det kan vara värre med andras misstag. Ibland märks det inte att de knaprar upp systemets resurser i smyg, tills programvaran plötsligt står på näsan, sen står man där och svär. I dagens moderna 3D-spel sker en ohygglig massa beräkningar för att härma verklighetens fysiklagar och rita upp landskap. Men ibland blir det fel, så hjältinnan Lara Croft fastnar i dörren, med armar och ben sprattlande genom väggar. Rätt som det är har man hamnat någonstans i banan som egentligen är förbjuden, bakom kulisserna och kan inte komma därifrån! När jag spelade Battlefield 2 (efter 1.2 patchen) sköt mina raketer rakt igenom skurkbilen, som om den vore ett spöke! En lustig, men irriterade bugg. Kanske vår Matrix-hjälte Neo råkade fastna i kaffebryggar-grafiken och började på så vis misstänka att något var galet med världen. Gott folk, kom ihåg att inte runda interiören för snävt!

Continue reading Buggbryggare